Детальний опис:
Мусонна кава є абсолютно унікальною для Індії і незрівнянною рідкістю в своєму роді. Процес мусонірованія не стався спеціально, а був виявлений випадково в 1950-х роках: тоді кава доставлявся з Індії в Європу на дерев'яних вантажних вітрильних шлюпках і укладалася під палубу у вологій та гарячій атмосфері. Нарешті, прибувши до Європи після майже піврічної морської подорожі, колір кави змінився з зеленого на блідо-золотий, а боби були більшими за розміром через поглинання вологи в повітрі.
Для того щоб імітувати ефект колишньої довгої подорожі, сьогодні спочатку висушені на сонці кавові зерна АА зберігаються на вентильованих складах на західному узбережжі до тих пір, поки вологі південно-західні мусонні вітри Аравійського моря не почнуться в період з червня по вересень. Потім сторони конструкції відкриваються, і вологі мусонні потоки циркулюють навколо кави, змушуючи її набухати приблизно в півтора рази від нормального розміру і набувати зовсім особливого смаку.
Протягом 12-16 тижнів кавові зерна потім постійно згрібають і перевертають вручну кілька разів на день, щоб вирівняти поглинання вологи. Нарешті, кава піддається процесу полірування, сортування і фарбування, щоб зробити її однорідною і блискучою, готовою до експорту. Через дуже легку вагу боби рекомендуємо готувати за обсягом, а не за вагою.