Sign in / Sign up
Cart

248, India, —, Monsooned Malabar AА, —, monsooned

Артикул 248

Тіло —

Кислотність —

Аромат —

Код позиції

248

Країна

India

Регіон

Якість

Monsooned Malabar AA

Маркування

метод Обробки

monsooned

скрін

3 scr.18, AA

пакування

Мішок 50 кг

Детальний опис:

Мусонна кава є абсолютно унікальною для Індії і незрівнянною рідкістю в своєму роді. Процес мусонірованія не стався спеціально, а був виявлений випадково в 1950-х роках: тоді кава доставлявся з Індії в Європу на дерев'яних вантажних вітрильних шлюпках і укладалася під палубу у вологій та гарячій атмосфері. Нарешті, прибувши до Європи після майже піврічної морської подорожі, колір кави змінився з зеленого на блідо-золотий, а боби були більшими за розміром через поглинання вологи в повітрі.

Для того щоб імітувати ефект колишньої довгої подорожі, сьогодні спочатку висушені на сонці кавові зерна АА зберігаються на вентильованих складах на західному узбережжі до тих пір, поки вологі південно-західні мусонні вітри Аравійського моря не почнуться в період з червня по вересень. Потім сторони конструкції відкриваються, і вологі мусонні потоки циркулюють навколо кави, змушуючи її набухати приблизно в півтора рази від нормального розміру і набувати зовсім особливого смаку.

Протягом 12-16 тижнів кавові зерна потім постійно згрібають і перевертають вручну кілька разів на день, щоб вирівняти поглинання вологи. Нарешті, кава піддається процесу полірування, сортування і фарбування, щоб зробити її однорідною і блискучою, готовою до експорту. Через дуже легку вагу боби рекомендуємо готувати за обсягом, а не за вагою.

Профіль чашки: середня кислотність, сиропоподібне «тіло», відтінки спецій, деревні ноти, тютюн.