Sign in / Sign up
Cart

Burundi, Kirundo Province, FW A Scr 15+, Kirundo Gasura, washed, —

Тело

Кислотность

Аромат

Страна

Burundi

Регион

Kirundo Province

Качество

FW A Scr 15+

Маркировка

Kirundo Gasura

Разновидность

Bourbon

Обработка

washed

Рейтинг SCA

84

Урожай

Мешок/кг

60 kg

Качество мешка

Jute Bag

Джерело / Процес / Історія:

Бурунді найбільш відома як «Земля тисячі пагорбів». Високі плато підносяться над загальною територією приблизно розміром з Бельгію. Плато утворюють унікальну форму гір, які начебто «котяться». Ці зелені схили є не тільки домом для деяких з кращих кавових дерев Бурунді, але також і слонам, бегемотам, буйволам і крокодилам. За часів колонізації Бельгійці-фермери були змушені вирощувати каву.

Як результат - в даний час майже на кожній фермі є кілька кавових дерев для збору врожаю. Після здобуття незалежності в 1962 році вирощування кави розглядалося як пережиток колоніального правління. Проте, протягом останніх 15 років кавова індустрія стала проявляти все більший інтерес до м'якої і фруктової природи кави Бурунді, створюючи додаткову мотивацію для фермерів і мийних станцій для поліпшення процесу виробництва кави. Розташована в самому північному регіоні країни, провінція Кірундо відома своїм родючим грунтом і трьома великими озерами. Мийна станція Гасур знаходиться на півдні цієї провінції.

500 фермерів з околиць, з яких 200 жінок, збирають для мийки стиглі кавові боби. Тут кава очищується, ферментується протягом 14 годин і піддається процесу мийки. Після цього - попередня сушка, щоб відібрати незрілі та пошкоджені зерна. В якості останнього кроку кава сушиться на сушильних столах.

up