Sign in / Sign up
Cart

Ethiopia, Yirgacheffe, Grade 1; Scr 14, Aramo, natural, —

Страна

Ethiopia

Регион

Yirgacheffe

Качество

Grade 1, scr 14

Маркировка

Aramo

Разновидность

Heirloom Ethiopia Cultivar

Обработка

natural

Рейтинг SCA

Урожай

Мешок/кг

60 kg

Качество мешка

Jute Bag

Детальний опис:

Ця кава поставляється з центральної мийної станції Арамо з Yirgacheffee Higlands, району Арічі, який виробляє близько 20% немитої і 80% вимитої кави. Через відсутність власного обладнання фермери з околиць приносять свої зібрані кавові зерна на центральну мийну станцію, а потім - сухий млин. Там вони спочатку сортуються, а потім обробляються. Коли справа доходить до природнього процесу, зерна сушать відразу після збору протягом близько 15-20 днів на так званих «Африканських сушарках» під сонцем. У денний час зерна постійно перевертають, щоб забезпечити послідовний процес сушіння. Коли настане ніч, сушарки дбайливо накривають. При сушінні плодові цукри м'якоті частково проникають в кавові зерна, що призводить до типового фруктового і солодкого смаку. Як тільки боби досягають вологості близько 13% - лушпиння видаляється.

Якість висушених кавових зерен вже неможливо визначити візуально, тому велика увага приділяється саме процесу збору врожаю і дбайливого поводження з ним, що дозволяє отримати чудову якість з найкращим чистим ароматом.

Профіль чашки: середня кислотність, повне «тіло», складна і дуже інтенсивна фруктовість, нагадує чорницю і полуницю.

up