Телефони:
Тіло
Кислотність
Аромат
Nyeri
AA Plus, scr 17/18
Kijani Kiboko
SL 28, SL 34, Ruiru 11
full washed
85
—
60 kg
Jute Bag
Детальний опис:
Загальна площа вирощування кави в Кенії оцінюється в 160 000 га. Плантації становлять близько третини площі. Проте, велика частина землі використовується фермерами, які стали збиратися в кооперативи. Зазвичай кава продається через аукціони, які проводяться щотижня в період збору врожаю. Ціноутворення між покупцем і продавцем визначається якістю чашки і оцінкою, яка в основному залежить від розміру бобів. Відповідно до цих факторів зелену каву зазвичай класифікують в Кенії. Кава в зернах, що пройшла скринінг вище 17/18, називається «AA» і є найбільшою в своєму роді. Напис «Top» або «Plus» відносяться до профілю чашки, який особливо складний і гарний. Поєднання червоного вулканічного грунту, великих висот і ідеального клімату впливають на аромат, який характеризує цю каву. Через географічне розташування на екваторі є тільки невелике розходження між сезонами в Кенії, тому збір врожаю відбувається кілька разів на рік у порівнянні з іншими країнами-виробниками кави.
Відомий регіон Ньєрі в центрі центральної гірської місцевості розташований між західною околицею гори Кенія і східної околицею Великої рифтової долини і славиться виробництвом кращих сортів кави країни. Всі сорти кави піддаються вологій обробці і висушуються під африканським сонцем на так званих «Африканських ліжках» (сушарках) до закінчення ферментації і вологості 12%.
Профіль чашки: Томатний дотик з приємною лимонною кислотністю, складний і квітковий післясмак з нотами чорної смородини