Sign in / Sign up
Cart

—, Kenya, Nyeri, AA Plus, —, washed

країна

Kenya

регіон 

Nyeri

якість 

AA Plus

маркування

різновид

SL 28 & SL 34

обробка

washed

Рейтинг SCA

врожай

— 

мішок/кг

60 kg

якість мішка

Jute Bag

Детальний опис:

Загальна площа вирощування кави в Кенії оцінюється в 160 000 га. Плантації становлять близько третини площі. Проте, велика частина землі використовується фермерами, які стали збиратися в кооперативи. Зазвичай кава продається через аукціони, які проводяться щотижня в період збору врожаю. Ціноутворення між покупцем і продавцем визначається якістю чашки і оцінкою, яка в основному залежить від розміру бобів. Відповідно до цих факторів зелену каву зазвичай класифікують в Кенії. Кава в зернах, що пройшла скринінг вище 17/18, називається «AA» і є найбільшою в своєму роді. Напис «Top» або «Plus» відносяться до профілю чашки, який особливо складний і гарний. Поєднання червоного вулканічного грунту, великих висот і ідеального клімату впливають на аромат, який характеризує цю каву. Через географічне розташування на екваторі є тільки невелике розходження між сезонами в Кенії, тому збір врожаю відбувається кілька разів на рік у порівнянні з іншими країнами-виробниками кави. Відомий регіон Ньєрі в центрі центральної гірської місцевості розташований між західною околицею гори Кенія і східної околицею Великої рифтової долини і славиться виробництвом кращих сортів кави країни. Всі сорти кави піддаються вологій обробці і висушуються під африканським сонцем на так званих «Африканських ліжках» (сушарках) до закінчення ферментації і вологості 12%.

Профіль чашки: сильна цитрусова кислотність, міцне «тіло», інтенсивні ноти грейпфрута і мандарина, чорна смородина.

up