Телефони:
Тело
Кислотность
Аромат
Kirundo Province
FW A Scr 15+
Kirundo Gasura
Bourbon
washed
84
—
60 kg
Jute Bag
Джерело / Процес / Історія:
Бурунді найбільш відома як «Земля тисячі пагорбів». Високі плато підносяться над загальною територією приблизно розміром з Бельгію. Плато утворюють унікальну форму гір, які начебто «котяться». Ці зелені схили є не тільки домом для деяких з кращих кавових дерев Бурунді, але також і слонам, бегемотам, буйволам і крокодилам. За часів колонізації Бельгійці-фермери були змушені вирощувати каву.
Як результат - в даний час майже на кожній фермі є кілька кавових дерев для збору врожаю. Після здобуття незалежності в 1962 році вирощування кави розглядалося як пережиток колоніального правління. Проте, протягом останніх 15 років кавова індустрія стала проявляти все більший інтерес до м'якої і фруктової природи кави Бурунді, створюючи додаткову мотивацію для фермерів і мийних станцій для поліпшення процесу виробництва кави. Розташована в самому північному регіоні країни, провінція Кірундо відома своїм родючим грунтом і трьома великими озерами. Мийна станція Гасур знаходиться на півдні цієї провінції.
500 фермерів з околиць, з яких 200 жінок, збирають для мийки стиглі кавові боби. Тут кава очищується, ферментується протягом 14 годин і піддається процесу мийки. Після цього - попередня сушка, щоб відібрати незрілі та пошкоджені зерна. В якості останнього кроку кава сушиться на сушильних столах.