Sign in / Sign up
Cart

Ethiopia, Sidamo, Grade 2, —, washed, —

Тело

Кислотность

Аромат

Страна

Ethiopia

Регион

Sidamo

Качество

Grade 2

Маркировка

Разновидность

Heirloom Ethiopia Cultivar

Обработка

washed

Рейтинг SCA

Урожай

— 

Мешок/кг

60 kg

Качество мешка

Jute Bag

Детальний опис:

Ефіопія вважається колискою кави і славиться тим, що в лісах Регіону Каффа ростуть дикі дерева Coffea Arabica. Сьогодні в країні існує безліч невеликих кавових ферм.

Велика кількість фермерів з зазвичай невеликим врожаєм збирають свої зерна на плантаціях і доставляють їх на центральні мийні станції, а не переробляють на власному обладнанні. На станціях мийки боби ретельно сортуються перед обробкою. Тільки повністю дозрілі і червоні зерна потрапляють в подрібнювач, щоб забезпечити однорідну і стабільну якість.

Зовнішня шкірка та м'якоть тепер видалені з бобів. Після цього кавові зерна поміщають в бродильні чани на 24 - 36 годин, в залежності від погодних умов, в яких м'якоть згодом видаляється шляхом бродіння. Потім кава остаточно промивається під час мийки. Тепер вміст вологи в бобах повинен бути знижений до 12%. Це відбувається під прямими сонячними променями на так званих «Африканських ліжках» (столи для сушки) протягом 10-15 днів, коли кава обережно перемішується кілька разів в день. У кави з регіону Сидамо особливий характер і унікальний профіль чашки, що дозволяє вважати її однією з кращих сортів кави в світі.

Профіль чашки: середня лимонна кислотність, повне «тіло», складні жасмінові і інтенсивні ноти бергамота, тривалий післясмак.

up