Телефони:
030
Nyeri
AA Plus
Kijani Kiboko
washed
3 scr.18, AA
Мішок 60 кг
Опис:
Країна: Кенія
Регіон: Nyeri
Виробник: дрібні фермери
Різновид: SL 28 & SL 34, Ruiru 11
Висота: 1.600 – 2.000 м над рівнем моря
Врожай: жовтень – грудень (головний врожай), червень - серпень (Fly Crop)
Класифікація: AA Plus (Screen 17/18)
Обробка: Fully Washed
Загальна площа вирощування кави в Кенії оцінюється в 160 000 га. Насадження складають близько третини площі. Однак найбільша частина земель використовується дрібними фермерами, які входять до кооперативів. Зазвичай кава продається через аукціони, які проводяться щотижня під час збору врожаю. Ціноутворення між покупцем та продавцем визначається якістю чашки та класифікацією, яка в основному залежить від розміру зерна. Відповідно до цих факторів, зелену каву зазвичай класифікують у Кенії. Кавові зерна скріном вище 17/18 мають назву „AA” та є найбільшими у своєму роді. "Top" або "Plus" стосується профілю чашки, який тут особливо тонкий та складний. Поєднання червоного вулканічного ґрунту, висоти та ідеального клімату визначально впливає на розвиток аромату, який характеризує цю каву. Зважаючи на географічне розташування на екваторі, клімат в Кенії різниться між різними сезонами. Тому збір врожаю проводиться двічі на рік. Це явище майже унікальне для Кенії та кількох інших країн, які виробляють каву. Відомий регіон Ньєрі в самому серці центрального нагір'я розташований між західною околицею гори Кенії та східним краєм долини Великої річки. Він відомий тим, що виробляє найкращу каву країни. Вся кава сушиться під африканським сонцем на так званих «африканських ліжках» до вологості приблизно 12%.
Профіль чашки: чорна смородина, чайна троянда, томати.