Sign in / Sign up
Cart

030, Kenya, Nyeri, AA Plus, Kijani Kiboko, washed

Артикул 030

код позиції

030

Країна

Kenya

Регіон

Nyeri

Якість

AA Plus

Маркування

Kijani Kiboko

метод Обробки

washed

Скрін

3 scr.18, AA

Пакування

Мішок 60 кг

Опис:

Країна: Кенія

Регіон: Nyeri

Виробник: дрібні фермери

Різновид: SL 28 & SL 34, Ruiru 11

Висота: 1.600 – 2.000 м над рівнем моря

Врожай: жовтень – грудень (головний врожай), червень - серпень (Fly Crop)

Класифікація: AA Plus (Screen 17/18)

Обробка: Fully Washed

Загальна площа вирощування кави в Кенії оцінюється в 160 000 га. Насадження складають близько третини площі. Однак найбільша частина земель використовується дрібними фермерами, які входять до кооперативів. Зазвичай кава продається через аукціони, які проводяться щотижня під час збору врожаю. Ціноутворення між покупцем та продавцем визначається якістю чашки та класифікацією, яка в основному залежить від розміру зерна. Відповідно до цих факторів, зелену каву зазвичай класифікують у Кенії. Кавові зерна скріном вище 17/18 мають назву „AA” та є найбільшими у своєму роді. "Top" або "Plus" стосується профілю чашки, який тут особливо тонкий та складний. Поєднання червоного вулканічного ґрунту, висоти та ідеального клімату визначально впливає на розвиток аромату, який характеризує цю каву. Зважаючи на географічне розташування на екваторі, клімат в Кенії різниться між різними сезонами. Тому збір врожаю проводиться двічі на рік. Це явище майже унікальне для Кенії та кількох інших країн, які виробляють каву. Відомий регіон Ньєрі в самому серці центрального нагір'я розташований між західною околицею гори Кенії та східним краєм долини Великої річки. Він відомий тим, що виробляє найкращу каву країни. Вся кава сушиться під африканським сонцем на так званих «африканських ліжках» до вологості приблизно 12%.

Профіль чашки: чорна смородина, чайна троянда, томати.