Телефони:
Тіло
Кислотність
Аромат
021
Sidamo
Grade 2
Ato Tona
Heirloom
washed
20/21
Мішок Grain Pro 60 кг
Профіль чашки: польові квіти, чорний чай, лимон, червоне вино, бергамот.
Опис:
Ефіопія вважається колискою кави і славиться тим, що в лісах Регіону Каффа ростуть дикі дерева Coffea Arabica. Сьогодні в країні існує безліч невеликих кавових ферм.
Велика кількість фермерів з зазвичай невеликим врожаєм збирають свої зерна і доставляють їх на центральні мийні станції, а не переробляють на власному обладнанні. На станціях мийки боби ретельно сортуються перед обробкою. Тільки повністю дозрілі і червоні зерна потрапляють в подрібнювач, щоб забезпечити однорідну і стабільну якість.
Зовнішня шкірка і м'якоть тепер видалені з бобів. Після цього кавові зерна поміщають в бродильні чани на 24 - 36 годин, в залежності від погодних умов, в яких м'якоть згодом видаляється шляхом бродіння. Потім кава остаточно промивається під час мийки. Тепер вміст вологи в бобах повинен бути знижений до 12%. Це відбувається під прямими сонячними променями на так званих «Африканських ліжках» (столи для сушки) протягом 10-15 днів, коли кава обережно перемішується кілька разів в день. У кави з регіону Сидамо особливий характер і унікальний профіль чашки, що дозволяє вважати її однією з кращих сортів кави в світі.