Sign in / Sign up
Cart

169, Uganda, —, scr. 16/17, Drugar, unwashed

Артикул 169

Тіло

Кислотність

Аромат

код позиції

169

країна

Uganda

регіон

якість

scr. 16/17

маркування

Drugar

метод Обробки

unwashed

Скрін

0 No screen

Пакування

Мішок 60 кг

Джерело / Обробка / Історія:

У 2006 році комітет із 10 сільських товариств зібрався і вирішив створити нову, меншу профспілку, відому під назвою Ankole Coffee Producers Cooperative Union Ltd (ACPCU), після розпаду колишньої кавової спілки. Організувавшись таким чином, профспілки могли взяти на себе роль агенції, створити місцеві робочі місця та розвинути навички у своїй громаді. На сьогодні ACPCU налічує 4465 малих виробників кави і знаходиться в районі Бушені на південному заході Уганди, в горах Буняругуру та Катерера в Західній Уганді, регіоні, який славиться своїми приголомшливими озерами із смарагдово-зеленими кратерами. Завдяки премії Fairtrade фермери ACPCU змогли інвестувати у свої місцеві громади та кооператив. Вони відремонтували місцеві початкові школи та побудували будинок культури та бібліотеку. З метою покращення якості та виробництва кави АКПКУ інвестував у розсадник кавових саджанців, і молоді рослини роздаються членам. Вони також могли садити тіньові дерева, включаючи банан та ямс, а також ґрунтовий покрив з квасолі, що допомагає підтримувати сімейний раціон. Фермери використовують коров’ячий гній та компост з листя банана, щоб удобрити каву природним способом. Шкідників обробляють за допомогою екстракту з рослини перцю Bird's sharp, що росте серед кави. З метою зменшення ризику зсувів кави не садять на дуже крутих пагорбах.

Профіль чашки: повне тіло, трохи гіркоти, злакових і пряних нот, чисте і стійке.