Sign in / Sign up
Cart

—, Kenya, Nyeri, AA Plus; Scr 17/18, Kijani Kiboko, full washed

Тело

Кислотность

Аромат

Страна

Kenya

Регион

Nyeri

Качество

AA Plus, scr 17/18

Маркировка

Kijani Kiboko

Разновидность

SL 28, SL 34, Ruiru 11

Обработка

full washed

Рейтинг SCA

85

Урожай

Мешок/кг

60 kg

Качество мешка

Jute Bag

Подробное описание:

Загальна площа вирощування кави в Кенії оцінюється в 160 000 га. Плантації становлять близько третини площі. Проте, велика частина землі використовується фермерами, які стали збиратися в кооперативи. Зазвичай кава продається через аукціони, які проводяться щотижня в період збору врожаю. Ціноутворення між покупцем і продавцем визначається якістю чашки і оцінкою, яка в основному залежить від розміру бобів. Відповідно до цих факторів зелену каву зазвичай класифікують в Кенії. Кава в зернах, що пройшла скринінг вище 17/18, називається «AA» і є найбільшою в своєму роді. Напис «Top» або «Plus» відносяться до профілю чашки, який особливо складний і гарний. Поєднання червоного вулканічного грунту, великих висот і ідеального клімату впливають на аромат, який характеризує цю каву. Через географічне розташування на екваторі є тільки невелике розходження між сезонами в Кенії, тому збір врожаю відбувається кілька разів на рік у порівнянні з іншими країнами-виробниками кави.
Відомий регіон Ньєрі в центрі центральної гірської місцевості розташований між західною околицею гори Кенія і східної околицею Великої рифтової долини і славиться виробництвом кращих сортів кави країни. Всі сорти кави піддаються вологій обробці і висушуються під африканським сонцем на так званих «Африканських ліжках» (сушарках) до закінчення ферментації і вологості 12%.

Профиль чашки: Томатное прикосновение с приятной лимонной кислотностью, сложным и цветочным послевкусием с нотами черной смородины